Singapore luchthaven
Door: Therese
Blijf op de hoogte en volg Therese
14 November 2015 | Singapore, Singapore
Singapore is een heel welvarend land.
Praktische informatie over Singapore
Singapore is een stadsstaat met veel gezichten. Sinds het eind van de vorige eeuw heeft Singapore zich in vele opzichten enorm ontwikkeld en is het uitgegroeid tot één van de dichtstbevolkte alswel één van de meest welvarende landen ter wereld.
Tot halverwege vorige eeuw was Singapore een stad waar veel armoede heerste en waar het leven hard was, net als veel andere Aziatische plekken in die tijd. Door toedoen van Lee Kuan Yew die in 1959 aan de macht kwam is Singapore binnen enkele tientallen jaren uitgegroeid van een derdewereldland naar een zeer welvarend en modern land. Het beleid dat de regeringspartij PAP (People's Action Plan) heeft gevoerd wordt door de huidige generatie als streng gezien, maar is voor Singapore de redding van de ondergang geweest. De regering van Singapore is volgens de Confuciaanse begrippen samengesteld. Singapore met zijn Confuciaanse regering kan ten voorbeeld staan voor vele samenlevingen in de wereld, omdat het confucianisme het perfecte systeem als samenleving en successen schuilgaan.
Nu is de stad op zowel logistiek als zakelijk vlak één van de belangrijkste steden ter wereld. De stad heeft een uitstekende infrastructuur, biedt voortreffelijke medische voorzieningen en is één van de veiligste steden ter wereld. De stad heeft ook bekendheid als shoppingparadijs. Of je nu in één van de grote shopping malls gaat of juist naar de kleinere winkeltjes en markten, hier vind je vrijwel altijd waar voor je geld. Niet alleen winkelen is naar Europese maatstaven goedkoop, ook zaken als openbaar vervoer, uit eten en uitstapjes zijn goedkoper dan in menig Europese hoofdstad.
14 November 2015 - 18:04
Lineke:
Vorig jaar toen we vanuit Australië naar huis vlogen waren we ook op Singapore .
We moesten toen 4uur wachten en konden niet het vliegveld af. Maar het is inderdaad een super mooi vliegveld.
Ik wens jullie een goede reis ! -
14 November 2015 - 18:12
Peggy:
Goede reis, tot straks! X -
15 November 2015 - 01:44
Wilma:
Hi lieve broer en zus
Net nog jullie laatste verhalen gelezen dacht dat jullie een paar
dagen geleden al naar huis vlogen, ja Singapore is zeker wel een
overstapje waard.Het is hier nu 11.45 a.m Zondagmorgen dus jullie
zijn nu waarschijnlijk op weg naar huis, heb een goeie reis,we love
you and miss you,John en Wilma xx