Maandag 19 oktober Berastagi - Reisverslag uit Berastagi, Indonesië van Therese Gerard - WaarBenJij.nu Maandag 19 oktober Berastagi - Reisverslag uit Berastagi, Indonesië van Therese Gerard - WaarBenJij.nu

Maandag 19 oktober Berastagi

Door: Gerard

Blijf op de hoogte en volg Therese

20 Oktober 2015 | Indonesië, Berastagi

Vanmorgen weer vroeg vertrokken van ons hotlel (7:00 uur) naar het stadje Berastagi. Deze stad ligt op 1300 meter boven de zeespegel en ligt tussen 2 vulkanen de gumung sibayaki en de Gumung Sinabung. Deze laatste vulkaan is vorig jaar nog tot uitbarsting gekomen met als gevolg vele honderden doden en duizenden vluchtende mensen. Desondanks gaan de mensen net zoals het overal gebeurd na uitbarstingen van een vulkaan daar weer vlakbij wonen omdat de grond door de as heel voedzaam is om producten te verbouwen. je ziet dus in deze streek een enorme verscheidenheid aan producten die verbouwd wrorden zoals groenten,koffie,cacao en diverse fruitsoorten. Het klimaat in deze omgeving is voor indonesie vrij koel en daarom brengt de locale bevolking hier vaak zijn vakantie door.
Na diverse stops kwamen ongeveer om 13:30 uur in de bovengenoemde stad, daar hebben we met zijn allen gegeten en zijn daarna de beroemde fruitmarkt opgegaan. Dat was natuurlijk weer smullen voor mij want ik vind het altijd weer prachtig om daar foto's van te maken. Therese heeft daar nog diverse soorten fruit gekocht die je bijna nooit in Nederland ziet.
Om half 4 zijn we richtig het hotel gegaan waar we om 4 uur aankwamen.
In de bus heeft therese iederen laten proeven van het fruit wat we gekocht hadden.
Na aankomst in het hotel hebben we onze site bijgwerkt, gegeten met zijn allen en zijn we vroeg gaan slapen omdat we morgen weer vroeg weg zouden gaan voor een lange rit richtinng het Toba meer,

• 20 Oktober 2015 - 19:03

Ans :

Lekker dus zo vulkaan !!Gelukkig was hij nu stil !!Maar wel een hoogte weer pf !!Dus schonesissie heeft der hart kunnen ophalen met al dat fruit ha ah ha !1Foto's komen nog toch swaatje ha ha !! Liefs en groetjes Ans en JP